ناصر نبی پور، رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران درباره صادرات تخم مرغ سردخانه ای گفت: برای صادرات باید تخم مرغ تازه صادر کرد و نباید تخم مرغهای سردخانه را برای این منظور مورد استفاده قرار داد چرا که تاریخ انقضای تخم مرغهای سردخانه کم است. اما عدهای اقدام به بار زدن و صادرات تخم مرغهای سردخانهای به مقصد عراق کرده اند که این مسأله نیز موجب دلخوری عراق و بستن مرزها شده است.
چندی پیش مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن اظهار کرد: بازار اصلی صادرات تخم مرغ به دلیل شرایط نگهداری و حمل آن کشورهای منطقه است. بیشتر به کشورهای عراق و افغانستان صادر می کنیم البته در 15 سال گذشته کشورهای عمان، قطر، آذربایجان و ترکمنستان متقاضیان تخم مرغ ما هستند اما اکنون 2 کشور آذربایجان و ترکمنستان خودشان تولید می کنند و حتی رقیب ما شده اند.
ممنوعیت صادرات تخم مرغ باعث از دست دادن بازارهای هدف شد
ترکاشوند تصریح کرد: این ممنوعیت باعث شده بازارهای هدف خود را از دست دهیم و تولید کنندگان ضرر کنند و برخی از آنها دیگر جوجه ریزی نکنند. البته دوباره در حال رایزنی با کشورهای هدف هستیم.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن تصریح کرد: حدود یک هزار و 800 واحد پرورش طیور تخم گذار در قالب مرغ تخم گذار، پرورش پولت و مرغ مادر تخم گذار فعالیت می کنند؛ ظرفیت موجود 112 میلیون قطعه است، در هر دوره برای اینکه یک جوجه به مرغ تخم گذار تبدیل شود 90 هفته یعنی حدود 2 سال زمان نیاز است.
فراهم بودن ظرفیت تولید بیش از یک میلیون و 200 هزار تن تخم مرغ در کشور
وی افزود: تولید تخم مرغ حاصل از این ظرفیت حدود 900 هزار تن تخم مرغ صنعتی و 100 هزار تن تخم مرغ بومی است که در مجموع سالانه یک میلیون تن تولید سالانه تخم مرغ در کشور است البته ظرفیت تولید بیش از یک میلیون و 200 هزار تن را داریم اما برنامه ریزی به گونه ای است که زیر یک میلیون تن تولید تخم مرغ داریم.
ترکاشوند تصریح کرد: مصرف سالانه تخم مرغ کشور 900 هزار تن است اما با توجه به اینکه صادرات داریم و برخی از حوادث مانند بیماری طیور، بیش از 10 درصد از این میزان تولید می کنیم. مصرف سالانه تخم مرغ برای هر فرد حدود 11 کیلوگرم است.
روزانه 10 تن تخم مرغ تولید می شود
مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن اظهار کرد: روزی 10 تن تخم مرغ تولید می شود باید زمینه برای جوجه ریزی فراهم شود تا تولیدکنندگان بیشتر از این زیان نبینند. به طور میانگین ماهانه 80 هزار تن تولید تخم مرغ داریم؛ همچنین مصرف داخلی به طور متوسط ماهانه 75 هزار تن است.
حال این سوال مطرح می شود دستگاه هایی مانند سازمان های گمرک، استاندارد و غذا و دارو چرا آن طور که باید بر کیفیت محصولات صادراتی نظارت دقیق نمی کنند تا عده ای سودجو به راحتی بتوانند اقدام به صادرات تخم مرغ سردخانه ای کنند و کیفیت محصولات تولیدی کشورمان را زیر سوال ببرند و باعث شوند بازارهای هدف مان که به سختی طی تلاش سالیان سال تولیدکنندگان به دست آمده است توسط عده ای یک شبه خراب شود.